27 mar. 2008

Informatii despre provenienta produselor


Iata cateva informatii despre provenienta produselor:
Culturile de materie prima, laboratoarele de cercetare, linia de productie si sediul firmei se afla localizate in orasele Pharmington si Plainville, SUA.
Produsele companiei au patruns oficial in Europa in anul 1991.
Sediul central CaliVita pentru Europa de Vest este la Rotterdam iar pentru Europa de Est la Budapesta.
In Romania inregistrarea oficiala a firmei a avut loc in 1997.
Sediul central din Romania (magazin, depozit, departament de expeditii postale) este la Timisoara, existand insa si alte depozite in mai multe orase ale tarii.

Un motiv foarte bun de a alege produsele CaliVita: raportul calitate-cantitate-pret
Pretul platit de consumator pe un flacon de preparat natural CaliVita este de cateva ori mai mic decat in cazul produselor similare din farmacii (acolo unde exista preparate similare), luand in calcul in acest sens costul per flacon, cantitatea de produs continuta si concentratiile acestuia.

Un exemplu in acest sens este produsul "Protect 4 Life" de la CaliVita - preparat naturist pe baza de extract de Ginkgo Biloba - ce contine 90 de tablete avand fiecare o cantitate de 50 mg de Ginkgo Biloba (si aditional Beta Caroten, Vitamina C, Vitamina E, Seleniu). Tot flaconul costa 28 RON (28 RON), ceea ce inseamna ca o tableta de 50 mg Ginkgo Biloba de la CaliVita costa aproximativ 3000 lei (0,3 RON).
Luand acum ca termen de comparatie unul dintre produsele similare din farmacii, observam ca, de regula, acesta contine 30 de tablete a cate 30 mg de Ginkgo Biloba la pretul de aproximativ 26 RON (26 RON). Pretul per tableta la un astfel de produs ajunge asadar in jur de 8000 lei (0,8 RON), aproape triplu fata de cel de la CaliVita, in conditiile in care cantitatea de substanta activa (in acest caz extractul de Ginkgo) este la jumatate.

Iar comparatiile importante nu se opresc aici...
Un alt punct delicat al multora dintre producatorii si produsele naturiste de pe piata romaneasca il reprezinta - pe de o parte - materiile prime folosite, pe de alta parte tehnologiile de recoltare, combinare si prelucrare. Produsele CaliVita detin in acest sens un aviz cu caracter international - FDA (Food and Drug Administration din SUA) - organism international de avizare cu ale carui avizecare doar cateva companii, producatoare de preparate naturiste la scara mondiala, se mai pot lauda la ora actuala in lume.

Niciun comentariu: